Referensträd

Man kan studera träd som är beskurna. Platserna är valda med hänsyn till att de ska vara lätta att överblicka, men observera att träden endast kan betraktas från platser utanför tomten.  Dessa träd finns på följande adresser:

 

Adress; Beskurna år; Sorter.

Löpargatan 66, Rönnby, 2016-2023. Ett äppelträd. 

Frankegatan 3, Stohagen, 2016-2023. Ett päronträd, tre äppelträd.

Diskusgatan 60, Rönnby; 2010-2024. Två äppelträd

Viktkastargatan 12, Rönnby; 2012--2023. Ett äppelträd. 

Rocklunda ridskola, Rocklunda; 2013-2023. Ett äppelträd. 

Mastvägen 1, Framnäs; 2011-2023: Ett äppelträd

Granbovägen 6, Hökåsen; år 2013, 2014, 2016, 2018, 2020, 2023. Fyra äppelträd

Om Preparera

Att erbjuda hjälp med att sköta fleråriga växter i trädgårdar, är anledningen till att Preparera startades av Ingrid Lindström år 2011. Genom att sprida kunskap om framför allt träd är förhoppningen att bidra till att träd kan bevaras och samtidigt få ett utseende som liknar det naturliga växtsättet. Sådana träd blir också vackra och funktionella träd. Jag hjälper också till med rosor och övriga buskar.

Intresset för växter började mycket tidigt och allt eftersom har intresset utvidgats från krukväxter till att omfatta även växter i naturen men framför allt i trädgårdar. Det är de större växterna som fascinerar mest, d.v.s. träd och buskar, men i viss mån även övriga fleråriga växter. Med de större växterna går det lätt att skapa och förändra i en trädgård. Ingen trädgård borde sakna träd!

Godkänt för F-skatt och har Ansvarsförsäkring. 

Läs mer om mitt företag Preparera här. 

Pelaravenbok efter beskärning Pelaravenbok efter beskärning Pelaravenbok efter beskärning Pelaravenbok efter beskärning Pelaravenbok efter beskärning Pelaravenbok efter beskärning

Bilder på beskurna äppelträd visas under: Beskärning- Beskurna träd i bild, länk här

Av Riksförbundet Svensk Trädgård certifierad beskärare, vilket garanterar en utbildad och godkänd beskärare av ett flertal fruktträd och bärbuskar. 

Åtgärder som får utföras är: plantering, uppbyggnad, underhåll, föryngring, pincering, sporrbeskärning, spaljéring. Godkänd att vårda: äpple, päron, plommon, körsbär, persikor, aprikos, valnöt, vin, vinbär, krusbär, hallon.  

Grönt Kort ser ut så här.

Fördjupad trädvård Fördjupad trädvård

Våren 2013 gick Ingrid en kurs i Fördjupad trädvård och beskärning anordnad av Akademi Båstad med godkänt resultat.

Kursens var inriktad på att ge fördjupad kunskap och insikt i ämnena för att kunna anlitas som en nyckelperson som kan fatta beslut om olika åtgärder och insatser samt ibland genomföra dem, men som också vet när annan expertis bör tillkallas eller när hoppet är ute för ett träd.

Kursens innehåll bland annat:

  • Visuell trädbedömning
  • När man vet att ett träd är ett riskträd
  • Vård och vitaliseringsprogram för träd
  • Trädens vatten- och näringsbehov
  • Hur växterna fungerar under mark och hur man bygger bra växtbäddar
  • Problem vid etableringen
  • Senaste kunskap kring beskärning av träd och buskar

Läs mer om övrig kompetens här.